Youtube är en viktig kanal – kända YouTubers

Vad är youtube?

Youtube öppnades i maj 2005. Youtube är en populär hemsida som man kan titta på olika videoklipp, då det bara laddas bara upp videoklipp på youtube. Man skapar sig ett konto gratis sedan kan man lägga ut videoklipp så att allmänheten kan se dem. Man behöver inte ett konto för att kolla på videoklipp på youtube men du måste ha ett konto om du själv ska lägga ut videoklipp. Du som äger ett konto får visningar på dina videoklipp beroende på hur många som tittar. De personer som följer en kallas för prenumerationer. På Youtube kan du på ett enkelt sätt med hjälp av en smartphone, surfplatta eller dator ladda upp videoklipp det spelar ingen roll om det är korta eller långa sedan kan du dela det med andra.

 

Youtube har växt

Youtube har bara blivit större och större genom åren. Många har fått upp ögon om youtube att man kan till exempel tjäna pengar på det. Det leder till att många som är intresserade av att spela in videoklipp och redigera blir intresset större speciellt när man kan tjäna pengar på det. Många yngre som tittar på youtube tar efter sina favoriter och vill också börja med youtube. Många floppar men många lyckas. Man måste lägga ner extremt mycket tid och ha ett extremt tålamod. Det sägs att youtube är en av världens mest kollade hemsida.

 

Kända youtubers

Vi har många framgångsrika youtubers i Sverige. Men den största av dem alla är PewDiePie (Felix Arvid Ulf Kjellberg). Han har 55 miljoner prenumeranter och får otroligt mycket visningar på sina videoklipp. Han är som sagt en svensk dator- och TV-spels kommentator på Youtube. Det finns exempelvis youtube kanaler som de är fler på som den svenska succé kanalen RMM (RandomMakingVideos). De har över 420 000 prenumeranter och lägger ut massvis med olika videos.

 

Mycket pengar att tjäna på youtube

Det stora youtubers kan försörja sig på sin youtube. Många undrar hur en youtuber kan tjäna så mycket pengar bara av att lägga ut videoklipp några gånger i veckan. Youtubers får pengar av att lägga ut videos genom att få visningar, desto mer visningar desto mer pengar. Det som har en ganska stor kanal kan bli erbjuden samarbete och det innebär att det lägger ut videos där företaget ska synas i klippet eller att man berättar om det. Youtubers tjänar pengar genom att göra reklam åt företag bland annat. Det är många unga, som är lite för unga för att få ett bra jobb, eller ett jobb de tjänar mer på än ett sommarjobb, som startar med youtube. Som sagt så måste man vara tålmodig när man börjar, och kan inte förvänta sig många visningar i början. Men sedan om man är framgångsrik och att folk gillar att kolla på en så är det ganska snabba och roliga pengar att tjäna på youtube. Då är det många unga som börjar med det för att tjäna extra pengar till exempelvis shopping, resor, mat och massor med annat kul som de i vanliga fall inte kunde ha råd med.

Privacy Policy