Trender inom webb och bloggar

 

Vad är en webb eller en blogg?

Om du någon gång har gått in på en sida och läst om ett ämne du intresserar dig om, har du antagligen varit inne på en webb eller en blogg. Eller enklare sagt, har du varit ute på internet och surfat, så har du definitivt besökt en webb eller en blogg. Vad är det då? Jo, det är hemsidor som har en adress som ett företag eller en privatperson kan skriva saker på, lägga upp bilder, kopiera in länkar, göra så att personen kan köpa varor och så vidare. Men vad är det då som skiljer en webb mot en blogg? En webb är ofta en hemsida till ett företag, lite mer strukturerad och ofta väldigt formell. Med det menar vi att sidan är formell, är att den inte är så personligt skriven utan att den representerar ett företag och finns till för att kunder och andra personer ska kunna hitta information samt läsa om företaget. Eventuellt kunna köpa produkter eller tjänster. Dessutom är ofta en webb lite mer genomtänkt och det finns ofta mer tekniska finesser på en webb. En blogg däremot är mer personlig. Det finns givetvis massor med olika bloggar, men där är det oftast inte så himla strukturerat, utan där är alla inlägg oftast på rad och personen på bloggen skriver lite om hur den mår, vad den gör och vad den tänker om saker och ting. Det är oftast bloggar som har ett visst fokus, exempelvis mode, träning, bilar och massor med fler kategorier. En blogg behöver inte vara en person som skriver utifrån sig själv, utan det kan även vara en enklare variant av hemsida.

 

Populärt att skriva om träning

En trend vi har sett som ökat på senaste är att blogga om träning. En sak som många gillar med bloggar är när man lägger ut mycket bilder, vilket också är stort och populärt just nu. Med det menar vi att de två populära trenderna gör ihop och gör att många bloggen handlar om hur man gör för att få mer muskler, hur man förändrar sin kropp, hur man går ner i vikt, vad som är bra att äta innan och efter träning. Ja, du förstår. Massor med olika saker som kretsar kring ämnet träning.

 

Proffs tagna bilder är populärt

Som du läste tidigare så är olika bilder något som alltid går hem. Man brukar ju säga att en bild säger mer än tusen ord, och det stämmer va? Folk har alltid varit intresserade av att kolla på bilder istället för att läsa en text om precis samma ämne. Det kan ha och göra med att människan i sig är väldigt nyfiken av dig. Dessutom är mycket bilder i kombination med text populärt, vilket man hittar på bloggar och webbar. Framförallt om bilderna är proffsigt fotade.

 

Mode funkar alltid

Till sist men inte minst så har vi mode. Något som alltid går hem och finns mer och mer på nätet, eftersom fler och fler designar kläder och det kommer nya trender.

 

 

Privacy Policy