Hemsidorna utveckling sedan begynnelsen på 1990-talet

Stor skillnad

Skillnaderna på hemsidor idag och hemsidor på 90-talet är att på 90-talet fanns inte t.ex sociala medier eller wikipedia. Det gamla hemsidorna väcker nostalgi. Förr var hemsidorna mycket mer personliga. Människor gjorde privata sidor där de bland annat lade upp bilder, det berättade till och med om sig själva. På 90-talet fanns hemsidor där man presenterade sitt intresse eller hyllade kanske en känd person. Det fanns inga mallar att gå efter så alla gjorde sina hemsidor själva. Det blir därför väldigt personligt. Mycket vanligt med en svart enkel bakgrund. Dessa 90-tals hemsidor kännetecknas bl.a. av ett stort antal animerade gif-bilder och en design som bygger helt och hållet på tabeller.

 

Hemsidor utvecklas snabbt

Hemsidor utvecklas med tiden. Vi får nya idér hela tiden och man får inspiration av varandra. Det leder till att hemsidorna utvecklas och använder nya funktioner. Många måste uppdatera sina hemsidor när andra också gör det för att hänga med det moderna hemsidorna. Vi får nya datorer och det innebär att man måste uppdatera hemsidorna så att det ska kunna fungera. Med tiden släpps det ut snyggare layouter och det leder till att ens egna hemsida kan bli snyggare och bättre. Layouter används för att sidan skall bli mer attraktiv. Folk ska känna att det ska bli roligt att gå in på hemsidan och inte behöva tänka så mycket. Det är därför fler och fler hemsidor har schyssta layouter för det vet att folket gillar det. Hemsidor måste utvecklas för att folk ska fortsätta läsa och sprida ryktet om hemsidan.

 

 

Vad har detta betytt för den tekniska utvecklingen?

Med tankar på att hemsidor har utvecklats snabbt på sistone så har de betytt mycket för den tekniska utvecklingen. Med tanke på att datorprogramerare och andra personer som jobbar med hemsidor och teknik, har fått mer kunden och att det finns mer pengar att tjäna, så blir givetvis konkurrensen större. Det har gjort att det kommer mer och mer utvecklade hemsidor och alla hetsar upp varandra. Exempelvis när någon utvecklar en ny layout eller nya finesser på en hemsida, tjänar de givetvis mer pengar på det för fler vill köpa det. Så blir det en konkurrens som gör att utvecklarna ständigt vill komma på nya idéer. Hade det inte varit för begynnelsen på 1990-talet så hade nog inte tekniken varit så bra och så snabb som den är idag. Jag tror att det är svårt att förstå för vissa av er som inte är så jätte insatta i tekniken, hur långt fram i utvecklingen vi är och ännu mer hur fort utvecklingen har gått. Fortfarande finns det många personer som levde när telefonen inte fanns, och nu kan vi kontakta hela världen på en sekund och exempelvis snacka telefon som videosamtal. Egentligen har hemsidor endast en liten del av utvecklingen, men däremot har hemsidor börjat betyda mer och mer eftersom allt mer sker via internet, så får hemsidorna en större roll. Det blir alltså mer viktigt att ha en bra hemsida.

Privacy Policy